Google Analytics
Book et uforpligtende møde
70 27 03 18

Frynsegoder – Hvad må du give dine medarbejdere?

Frynsegoder – Hvad må du give dine medarbejdere?

Som firma kan du tilbyde dine medarbejdere en lang række frynsegoder på arbejdspladsen. Men hvilke frynsegoder er skattefri? Her kan du læse, hvilke muligheder du har for at forsøde tilværelsen for dine medarbejdere.

Frynsegoder

Computer, tablet og internetforbindelse er skattefrit for medarbejderen, når medarbejderen har brug for it-udstyret i forbindelse med sit arbejde. Arbejdsgiveren har ingen indberetningspligt til SKAT.

Skattefri kørselsgodtgørelse. Arbejdsgiver skal kontrollere medarbejderens kørselsregnskab og indberette beløbet sammen med lønnen.

Fri parkering ved arbejdspladsen – det gælder også, hvis arbejdsgiver betaler udgifter til parkering i nærheden af arbejdet. Skal ikke indberettes.

Periodekort til tog og bus i de zoner, der dækker transporten hjem-arbejde. Kan også bruges til privat kørsel inden for disse zoner. Skattefrihed forudsætter blot, at medarbejderen ikke trækker kørslen fra som befordringsfradrag. Skal ikke indberettes.

Kantine på arbejdspladsen eller en madordning mod minimumsbetaling. Gælder også selvom arbejdsgiver køber maden fra en slagter eller cateringfirma som uspecificeret smørrebrød eller en lun ret. Minimumsbetaling er 15 kroner per dag. Hvis der også tilbydes gratis drikkevarer under frokosten, er minimumssatsen 20 kroner per dag. Vand fra hanen er naturligvis ikke skattepligtigt. Skal ikke indberettes.

Gratis kaffe og te på arbejdspladsen samt ugentlig morgenbrød. Skal ikke indberettes.

Tingsgaver til en samlet værdi under 1.100 kr. om året. Der kan gives julegaver eller andre gaver op til 1.100 kroner. Hvis der gives flere gaver, der samlet overstiger 1.100 kroner, vil hele værdien være skattepligtig. Dog gælder den regel, at julegaver på maksimum 800 kroner ikke bliver beskattet, uanset om den ansatte i løbet af året har modtaget goder herunder julegaver til en samlet værdi over 1.100 kroner. Hvis den enkelte gaves værdi overstiger 1.100 kroner, har arbejdsgiveren oplysningspligt. Hvis gaver består af kontanter, gavekort eller lignende, er disse skattepligtige uanset beløbsstørrelse.

Avis. Arbejdsgiverbetalt avis til medarbejderen er skattefri. Skal have en vis relevans i forhold til arbejdet. Skal ikke indberettes.

Læs også: Hvad med skatten, når firmaet betaler for motionsløb?

Bagatelgrænsen for personalegoder

Der er en bagatelgrænse på 5.900 kroner for personalegoder, som arbejdsgiveren stiller til rådighed i forbindelse med den ansattes arbejde. Overstiger værdien af personalegoderne denne grænse, vil det hele blive skattepligtigt for medarbejderen. Personalegoder, der er omfattet af bagatelgrænsen, er eksempelvis firmatøj med logo, fri avis, gratis mad og drikkevarer ved overarbejde og vaccination. Gaver er ikke omfattet af bagatelgrænsen, da disse har sin egen grænse på 1.100 kroner.

Denne artikels indhold kan ikke erstatte en konkret kvalificeret rådgivning fra en revisor og advokat m.fl., som kender virksomhedens og virksomhedsejerens forhold.
Uanset det er tilstræbt at gøre indholdet så korrekt som muligt, tages der forbehold for eventuelle fejl og unøjagtigheder. Brug af informationerne i denne artikel sker således for egen risiko.